شیشه رفلکس چیست

شیشه رفلکس چیست


برای انتخاب شیشه نمای ساختمان بهترین گزینه شیشه هایی هستند که یک طرف آینه و طرف دیگر شیشه رنگی است ، که به این نوع شیشه ها در اصطلاح شیشه رفلکس گفته می شود. تنوع رنگی و مزیت های موجود در شیشه رفلکس باعث شده است که این شیشه به عنوان یکی از اولین انتخاب ها برای پنجره در نظر گرفته شود. در این مقاله به موضوع شیشه رفلکس چیست می پردازیم.

قیمت انواع شیشه رفلکس

نوع شیشه رفلکسقیمت شیشه دوجداره ۴*۴قیمت شیشه دوجداره ۶*۴
شیشه رفلکس برنز۷۲۴,۰۰۰۸۳۸,۰۰۰
شیشه رفلکس طلایی۷۱۰,۰۰۰۸۲۰,۰۰۰
شیشه رفلکس دودی۱,۱۲۷,۰۰۰۱,۲۲۶,۰۰۰
شیشه رفلکس نقره ای۷۶۵,۰۰۰۸۷۰,۰۰۰
آخرین بروزرسانی مرداد ماه ۱۴۰۲ (قیمت به تومان)

شیشه رفلکس چیست؟

شیشه رفلکس به شیشه هایی گفته می شود که نور را بازتاب می دهند و معمولا در نمای ساختمان قرار می گیرند. در ساخت این شیشه ها از فلزات برای ایجاد خاصیت بازتاب نور استفاده می کنند و این عمل مانع از دیده شدن فضای داخلی ساختمان و حفظ حریم شخصی می شوند. عملکرد این شیشه ها به این صورت است که از هر طرفی به آن نور بتابد از همان طرف خاصیت آینه ای به خود خواهد گرفت بنابراین سمت بازتاب نور در شب و روز متفاوت است. وجود این پوشش روی شیشه مانند فیلتر از تابش مستقیم خورشید جلوگیری می کند و فقط به نور طبیعی اجازه عبور می دهد.

ویژگی مهم شیشه رفلکس شب و روز

همه ما شیشه رفلکس را با خاصیت بازتابندگی آن می‌شناسیم و این مهم‌ترین شیشه رفلکس شب و روز و اصلی‌ترین تفاوتشان با شیشه معمولی است. این شیشه‌ها با نام‌های شیشه انعکاسی یا شیشه آینه‌ای هم شناخته می‌شوند. در واقع به واسطه آلیاژهایی که در ساخت شیشه‌های رفلکس به کار می‌روند، رنگ و میزان انعکاس در آن‌ها تغییر می‌کند. عملکرد شیشه‌های رفلکس بر اساس نور است. یعنی هر سمتی از شیشه که در روشنایی بیشتری قرار داشته باشد به صورت آینه عمل می‌کند و سمت دیگر شبیه شیشه‌های معمولی است. به همین دلیل در روز که هوا روشن‌تر است شیشه‌ها عملکردی شبیه به آینه دارند. اما این حالت در طول شب برعکس می شود و شیشه ها در شب از داخل ساختمان حالت آینه ای پیدا می نمایند.

انواع شیشه رفلکس

  • شیشه رفلکس نقره ای یا آینه ای
  • شیشه رفلکسی دودی
  • شیشه رفلکس سوپر سیلور (فقط نقره ای)
  • شیشه رفلکس طلایی
  • شیشه رفلکسی برنز

شیشه رفلکس نقره ای یا آینه ای

شیشه رفلکس نقره ای نسبت به سایر شیشه های رفلکس از خاصیت رفلکتیو بیشتری برخوردار هستند و به همین دلیل با نام شیشه های رفلکس آینه ای شناخته شده است، این نوع شیشه ها برای سنگ نمای سفید انتخاب مناسبی می باشد. شیشه رفلکس نقره ای از مزیت های قابل توجهی برخوردار هستند که از بین آن ها می توان به حفظ حریم داخلی خانه اشاره کرد. برای مثال در طول روز حتی اگر پرده ها رانیز کنار بزنید، از بیرون کسی قادر به تماشای داخل خانه نیست.

قیمت شیشه رفلکس نقره ای با توجه به کاربرد گسترده آن کاملا منطقی است. یکی دیگر از مزیت های این شیشه ها جلوگیری از بازتاب نور و تابش مستقیم خورشید می باشد. همچنین در مقابل اشعه فرابنفش مقاوم می باشند.

شیشه رفلکس نقره ای یا آینه ای
شیشه رفلکس نقره ای یا آینه ای

شیشه رفلکس دودی

شیشه های رفلکس در سه رنگ طلایی، نقره ای، دودی بیشترین تقاضا را بین انواع رنگ ها دارند و در ضمن قیمت این سه رنگ از سایر رنگ ها بیشتر می باشد، در بین شیشه های رفلکس اشاره شده رفلکس نقره ای دارای بیشترین میزان خاصیت رفلکتیو و رفلکس دودی دارای کمترین میزان خاصیت رفلکتیو می باشد به همین دلیل برای نمای ساختمان بیشتر از رفلکس نقره ای استفاده می شود.

شیشه رفلکس دودی
شیشه رفلکسی دودی

شیشه های رفلکس سوپر سیلور (فقط نقره ای)

نوعی از شیشه رفلکس، شیشه رفلکس نقره ای می باشد که دارای مشخصه منحصر به فردی می باشد. این مشخصه سبب می گردد شیشه رفلکس دوجداره نقره ای در فضاهایی با نور کم عملکرد مناسبی داشته باشد. دلیل این موضوع هدایت نور خورشید تا میزان ۱۰۰ درصد به فضای داخل ساختمان می باشد.

شیشه رفلکس دوجداره سوپر سیلور
شیشه رفلکسی سفید

شیشه رفلکس طلایی

شیشه رفلکس طلایی برای ساختمان هایی با سبک رومی و کلاسیک که دارای رنگ نمای کرم و قهوه ای هستند به کار می رود و از پروفیل های upvc طرح چوب یا طلایی استفاده می شود. در این صورت قوانین طراحی دکوراسیون نیز رعایت خواهد شد. یکی از دلایل استفاده از شیشه رفلکس طلایی بروز بودن رنگ شیشه و همچنین جلوگیری از ورود گرمای خورشید و حرارت بیرون می باشد.

شیشه آینه‌ای طلایی
شیشه طلایی پنجره

شیشه دوجداره رفلکس

در بسیاری از ساختمان های نوساز از شیشه دوجداره رفلکس استفاده می کنند. به گونه ای که در نمای خارجی شیشه رفلکس قرار می گیرد و در نمای داخلی شیشه ساده قرار می گیرد. محاسبات انجام شده نشان می دهد میزان نور و گرمای عبوری از شیشه رفلکس به ترتیب برابر ۶۱ درصد و ۶۳ درصد می باشد. شیشه رفلکس دوجداره برخلاف شیشه های رفلکس ساده دارای ضخامت زیادی است و معمولا در داخل پنجره دوجداره قرار می گیرد. البته در برخی موارد می توان شیشه دوجداره را در پنجره تک جداره قرار داد.

شیشه رفلکس دوجداره
شیشه دو جداره رفلکس

شیشه رفلکس سکوریت

برای اجرای پنجره های دوجداره با ابعاد بزرگ بهتر است که از شیشه های رفلکس سکوریت شده استفاده کرد، چرا که در این صورت احتمال شکستن شیشه به حداقل می رسد، این نوع شیشه ها در ابعاد مختلفی تولید می شود، این نوع شیشه معمولا به عنوان شیشه پنجره های دوجداره نمای ساختمانی کاربرد دارد. مقاومت شیشه سکوریت بسیار بیشتر از شیشه های ساده می باشد.

شیشه رفلکس
پنجره رفلکس

پنجره رفلکس طرح دار

نوعی از شیشه های دکوراتیو رنگی که ابتدا شیشه ی رفلکس در ابعاد مورد نظر برش داده شده و سپس توسط دستگاه سندبلاست طرح های مختلفی روی شیشه ایجاد می شود، این نوع شیشه ها با نام شیشه طرح دار رفلکس شناخته شده است.

شیشه رفلکس طرح دار
پنجره رفلکس طرح دار

کاربرد شیشه رفلکس

از انواع شیشه های رفلکس با رنگ های مختلف در انواع فضاهای داخلی و خارجی می توان استفاده کرد. بخشی از این کاربردها عبارتند از:

  • اتاق بازجویی متهمین
  • نمای ساختمان‌ها
  • راهرو ورودی ساختمان
  • فضاهای داخلی و خارجی
  • اتاق‌هایی که رو به نور نامطلوب خورشید دارند
  • استفاده در آزمایشگاه های شیمی و بیولوژی
  • استفاده در  ساخت پارتیشن شیشه ای دوجداره اختصاصی
  • استفاده در دکوراسیون داخلی و نمای شیشه ای خارجی ساختمان ها به دلیل زیبایی

تفاوت شیشه رفلکس با شیشه معمولی

تفاوت در کاربرد:

یکی از تفاوت شیشه رفلکس با شیشه معمولی در این است که در شیشه‌های معمولی از یک سمت شیشه، سمت دیگر را می‌توانید ببینید، اما در شیشه رفلکس، یک طرف شیشه مانند آینه عمل می‌کند. شیشه رفلکس تنوع زیادی دارد و در بازار تقاضای زیادی برای آن وجود دارد. مردم برای نمای ساختمان‌های خود و درب و پنجره‌ها هر دو نوع شیشه‌های معمولی و رفلکس را به کار می‌برند. اما از آنجایی که شیشه‌های رفلکس در طول روز دید بیرون به داخل را محدود می‌کند و نیازی به کشیدن پرده‌ها نیست، بسیاری از مردم شیشه‌های رفلکس را ترجیح می‌دهند.

بسته به سلیقه کارفرما و ضرورت فضاها می توان از شیشه های معمولی و یا شیشه های رفلکس استفاده کرد. برای اتاق هایی رو به نور نامطلوب خورشید دارند، مانند جبهه های غربی ساختمان، بهتر است از پنجره های رفلکس استفاده کرد، زیرا میزان نور به داخل را کاهش می دهند.

تفاوت در رنگ

دیگر تفاوت این شیشه ها رنگ آنها است. شاید با مقایسه‌ی ظاهر شیشه رفلکس با معمولی، متوجه تفاوت آنها در رنگ بشوید. برای ساخت رفلکس از آلیاژهایی استفاده می‌شود که به رنگ شیشه و بر میزان بازتاب نور موثر است. به همین دلیل در رنگ شیشه‌های معمولی و شیشه رفلکس تفاوت‌هایی وجود دارد.

شیشه رفلکس آبی
شیشه رفلکس آینه ای

تفاوت در مصرف انرژی

با توجه به اینکه میزان عبور نور خورشید از شیشه رفلکس کمتر است، لذا ساختمان‌هایی که بخش زیادی از نمای آنها شیشه‌ای هستند، مصرف انرژی کمتری برای خنک کردن فضاهای داخلی خواهند داشت. دیگر تفاوت شیشه رفلکس با معمولی این می‌باشد که شیشه‌های معمولی تاثیری بر ورود اشعه‌های خطرناک خورشید و اشعه‌های رادیواکتیو و حرارت ندارند اما شیشه رفلکس میزان عبور این اشعه‌ها را کاهش می‌دهد.

برای نمای ساختمان ها، بسیار محدود از شیشه‌های معمولی استفاده می شود در حالیکه با استفاده از پنجره رفلکس و سکوریت می‌توان نماهای شیشه ای بسیار زیبایی بوجود آورد. میزان انتقال نور از شیشه‌های معمولی ۹۵ درصد است که این میزان در شیشه‌های رفلکس بسته به رنگ شیشه بسیار کمتر می‌شود.

دیگر تفاوت ها:

  • قیمت شیشه رفلکس به دلیل ویژگی‌ها، مزیت‌ها و محبوبیت بیشتری که دارد از شیشه معمولی بیشتر است.
  • این شیشه‌ها بر خلاف شیشه‌های معمولی جهت استفاده در مکان‌هایی مانند پل هوایی که نیاز به دید بیشتر و امنیت بیشتری دارند مناسب نیستند.
  • پنجره رفلکس برای استفاده در نمای خارجی ساختمان‌های مسکونی و تجاری، بالکن شیشه ای ، شیشه دربهای ورودی و کلیه مکانهایی که می‌خواهند دید محدودتری داشته باشند مناسب است. البته شیشه‌های معمولی نیز برای چنین کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای شیشه رفلکس

  • تنوع رنگی
  • امکان استفاده برای کاربری های مختلف
  • امکان ساخت در انواع شیشه تک جداره و شیشه دوجداره
  • تنوع رنگی زیادی دارند و می‌توانید با توجه به کاربرد و سبک طراحی مورد نظرتان از هریک از انواع شیشه‌های رفلکس رنگی استفاده کنید. (برنز، قهوه‌ای، نقره‌ای، سبز و …)
  • حفظ حریم خصوصی : می توانید در طول روز با خیال راحت پرده ها را کنار بزنید. زیرا شیشه های رفلکس به دلیل خاصیت آینه ای هیچ دیدی از بیرون ندارند.
  • شیشه های رفلکس به دلیل خاصیت انعکاسی که دارند بخشی از نور خورشید را بازتاب کرده و از گرم شدن زیاد هوا در تابستان جلوگیری می کنند. در نتیجه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند.
پنجره رفلکس
شیشه رفلکس سفید

معایب شیشه رفلکس

  • پنجره رفلکس بر خلاف شیشه‌های معمولی، در هنگام شب امکان دید از داخل به بیرون را ندارند.
  • همچنین علاوه بر این هرچند که شیشه‌های رفلکس باعث صرفه جویی در مصرف انرژی شوند اما در عوض به اندازه‌ی شیشه‌های معمولی نور طبیعی را از خود عبور نمی‌دهند و در نتیجه روشنایی کمتری را نسبت به شیشه‌های معمولی برای خانه‌ها فراهم می‌کنند.

البته لازم به ذکر است که میزان عبور نور در شیشه های رفلکس با توجه به رنگ شیشه و مدل آن متفاوت است. بنابراین با توجه به مکانی که قصد استفاده در آن را دارید می توانید مدل مورد نظر خود را انتخاب کنید.

خرید شیشه رفلکس

در هنگام خرید شیشه رفلکس به کیفیت ساخت شیشه ها دقت کنید. شناسنامه و ویژگی های محصول را به خوبی بررسی بکنید. توصیه می کنیم که حتما با هماهنگی کارفرما برای طراحی نما، از شیشه رفلکس استفاده کنید. همچنین برای بسیاری از کاربری ها اصلا نمی توان از شیشه های رفلکس استفاده کرد. بعنوان مثال در کافی شاپ، مدرسه و غیره بهتر است ارتباط چشمی میان بیرون و داخل ساختمان حفظ شود. به همین دلیل حتما باید ضوابط و استانداردهای طراحی فضاهای مختلف را مطالعه کرده باشید.اگر به دنبال خرید بهترین شیشه رفلکس هستید، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و جزئیات بیشتری را دریافت کنید.

قیمت شیشه رفلکس ۱۴۰۲

قیمت شیشه رفلکس ۱۴۰۲ بسته به ضخامت، رنگ، ابعاد و تک جداره، دوجداره یا سکوریت بودن متفاوت است. جهت استعلام قیمت با کارشناسان ما تماس بگیرید. برای مشاهده انواع شیشه های آینه ای به اینستاگرام پنجره شهر مراجعه نمایید.

خاصیت بازتابی و رفلکس کدام رنگ بیشتر است؟

شیشه های رفلکس نقره ای از خاصیت رفلکتیو بیشتری برخوردار هستند و رفلکس دودی دارای کمترین میزان خاصیت رفلکتیو و بازتاب است

قیمت شیشه رفلکس چقدر است؟

شیشه رفلکس ساده مناسب‌ترین قیمت را دارد و شیشه رفلکس دودی بالاترین قیمت

۵/۵ - (۲ امتیاز)

۶ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *