در اغلب نمای خارجی ساختمانها که از جنس سنگ، سیمان یا آجر و یا نمای شیشه ای و کامپوزیت میباشد، آب به داخل نفوذ میکند. این نماها جدا از اینکه نوساز یا قدیمی ساز باشند، رطوبت بیرون ساختمان را به داخل ساختمان منتقل کرده و در نتیجه دیوارهای داخلی ساختمان آسیب میبیند و اگر مدت زیادی از این قضیه بگذرد رنگ دیوار و حتی وسایلی که داخل منزل با دیوار تماس دارند را با آسیب روبرو میکند. در اجرای آب بندی نمای ساختمان به شما پیشنهاد میکنیم که برای افزایش کیفیت و صرفه جویی در هزینه و زمان اجرای پروژه از تکنیک راپل (کار در ارتفاع با طناب) استفاده کنید.
آب بندی نمای ساختمان کامپوزیت
در نماهای کامپوزیت مشکل نفوذ آب مربوط به درزهایی میشود که لاستیک مخصوص آب بندی آنها کارایی خود را از دست دادهاند. برای آب بندی این درزها از چسب پلی اورتان که به مقاومت بالا در برابر رطوبت و uv آفتاب معروف است استفاده میشود.
نحوه آب بندی کامپوزیت
برای آب بندی این نماها در ابتدا باید لاستیکهای معیوب را برداشته سپس درزهایی که نیاز به آب بندی دارند را تمییز کرده و آنها را با چسب پلی اورتان پر کرد. از آن جایی که چسبندگی این چسبها بسیار بالا است و در صورت تماس با کامپوزیت نما، پاک کردن آن بسیار سخت است، پیمانکار بایستی اابتدا لبههای ورقهای کامپوزیت را با چسب کاغذی پوشانده و پس از اجرای پلی یورتان، چسبپهای کاغذی را جدا کند. در این حالت اگر چسب پلی اورتان روی نما ریخته شده باشد با برداشتن چسبهای کاغذی به سادگی از نمای ساختمان محو میشود. در مرحله پایانی هم باید لاستیکهای سالم را جای گذاری کرد تا آب بندی نمای ساختمان کامل شود.
آب بندی نمای ساختمان سیمانی، سنگی و آجری
نفوذ رطوبت در این نماها معمولا مربوط به ترکها میباشد که در سطح نما بوجود آمده است و یا به دلیل بندکشی نامناسب در بخشهایی از نما میباشد. در هر دو صورت قسمت آسیب دیده باید ترمیم شود. برای انجام این کار از مصالح ساختمانی متفاوتی با پایه سیلیکون و پلی اورتان استفاده میشود.
نماهای سنگی
در نماهای سنگی مخصوصا سنگ تراورتن و یا مرمریت که درصد جذب آب بالایی دارند در هنگام بارندگی و جذب آب باران آن را به سمت داخل هدایت میکند و موجب نم و رطوبت بر روی دیوارها میشود. بهترین راهکار برای آب بندی نمای ساختمان در این موارد استفاده از نانو ضد آب بر روی سنگ نما است.
نماهای سیمانی
اما در نماهای سیمانی همانند نمای سنگ علت نفوذ آب میتواند جذب آب باران و رطوبت باشد و یا به علت ترکهایی که بر روی سیمان ایجاد گردیده. اما نگران این موضوع نباشید و قابل رفع میباشد. در این موارد اقدام به پر کردن ترک سیمان میکنیم و در صورت لزوم بر روی آن نانو ضد آب اجرا میشود و اقدام به آب بندی کردن نما میکنیم.
به طور مثال برای نماهای سیمانی اطراف قسمت آسیب دیده را تراشیده و با این مواد پوشانده میشود. برای ترمیم بندکشی نمای ساختمان هم از همین مصالح ساختمانی استفاده میشود که با توجه به خواص فیزیکی که دارد در ابتدا ترکهای مویین نما را پر میکند و سپس لایهای مقاوم در برابر رطوبت در سطح نما به وجود میآورد که شما را از استفاده مجدد از دیگر عایقهای نمای ساختمان بینیاز میکند.
نماهای آجری
در نماهای آجری ممکن است در طی سالهای زیاد بندهای آجر از بین رفته و یا در اثر ضربه و یا تخریب بندها آب بندی نما از بین رفته باشد که عامل بسیار مهمی در نفوذ آب است.
آب بندی شیشه
معمولا زمانی که لاستیکهای دور شیشه پنجرهها فرسوده میشوند آب بندی شیشه ساختمان خراب میشود و آب از خارج به داخل ساختمان عبور میکند. در برخی موارد هم ممکن است در همان ابتدای کار گذاشتن پروفیلها آب بندی پنجرهها به خوبی انجام نداده باشد.
به منظور درزبندی پنجره یا آب بندی پنجره ابتدا باید مطمئن شویم که نفوذ آب از کدام قسمت است. تا به درستی اقدام به درزبندی شیشه یا آب بندی آن نماییم. در برخی موارد زوار لاستیکی پنجرهها خراب شده و با تعویضِ آن مشکل را حل میشود. اما در بسیاری از موارد آب بندی شیشه از بیرون خراب است و باید از روی نما اقدام به آب بندی شیشه و پنجرهها نمود. چسبهای گوناگونی برای این منظور ساخته شده است. چسبهای سیلیکونی بیشترین استفاده را برای آب بندی شیشه دارد، این چسبها در مقابل uv مقاوم هستند و چسبندگی بسیار بالایی دارند، همچنین ارزان میباشند.
نکته!
در مناطقی که بیشتر روزهای سال بارندگی وجود دارد و یا رطوبت در منطقه بالاست، آب بندی کردن نما کاربرد فراوانی دارد. به صورت کلی آب بندی کردن نما را به منظور جلوگیری از آلودگی، جرم بستن نما و هم چنین جلوگیری از نفوذ و نشت آب به داخل ساختمان انجام میدهند.
چسب های مورد استفاده در آب بندی نماها
- چسبهای سیلیکون یا پلی اورتان یا ماستیک همگی با گان تفنگی تزریق میشوند و به صورت ۴۵ درجه در کنج شیشه یا پنجره اجرا میشود.
- چسبهای سیلیکونی بیشترین استفاده را برای آب بندی شیشه دارد، این چسبها در مقابل uv مقاوم هستند و چسبندگی بسیار بالایی دارند، همچنین ارزان میباشند.
- چسبهای پلی اورتان مقاوم و طول عمر بسیار بالایی دارند و مقاومت در برابر شرایط سخت آب و هوایی را دارند. قیمت آب بندی نما با ابن چسبها بالاتر از چسبهای سیلیکون در میآیند اما یک بار برای همیشه این کار را انجام میدهید.
درزبندی پنجرهها با فوم اسپری
در برخی موارد کار از چسب کاری برای آب بندی گذشته و شکاف کنار پنجره و چارچوبها انقدر زیاد است که با چسب پر نمیشود. در این مواقع بهترین انتخاب استفاده از فوم اسپری میباشد. این محصول پس از اعمال در شکاف حجم زیادی میگیرد و با توجه به ساختار فشردهای که دارد مانع از رشد قارچها و باکتریها میشود. همچنین یک عایق حرارتی و صوتی مناسب برای ساختمان محصوب میشود. از این محصول برای عایق کردن لولههای آب گرم نیز استفاده میشود. شما میتوانید در صورت شکاف و یا درز در کنارههای پنجره دوجداره و یا برخی دیوارها از این محصول به عنوان یک پر کننده و عایق صوتی و حرارتی استفاده کنید. این محصول قابل برش میباشد همچنین قابل سمباده زنی و قابل اندود میباشد.
فواید آب بندی نمای ساختمان
- جلوگیری از نفوذ گرما و سرما به داخل ساختمان در فصول مختلف
- جلوگیری از نفوذ باران و رطوبت
- مانع از آلوده شدن نما
- مانع از شوره زدن نما
برای مشاهده نمونه کارهای ما به آپارات پنجره شهر مراجعه نمایید.
جالبه
سلام این کار شماست شرکت پنجره شهر انجام میده؟