نمای مدرن ساختمان

نمای مدرن ساختمان


ظاهر و نمای ساختمان از مهم ترین المان های سازه محسوب می شود که در جذب افراد بسیار تاثیرگذار است. زیرا در اولین مرحله، اولین چیزی که به چشم میخورد ظاهر و نمای ساختمان است. نمای مدرن ساختمان همانطور که از نامش پیداست به نمایی گفته می شود که بر اساس بروزترین شیوه های طراحی نما اجرا شده باشد و خلاقیت در آن حرف اول را می زند.

امروزه نمای مدرن ساختمان با طراحی خلاقانه و استفاده از مصالح جدید و تکنولوژی بروز، جلوه ای زیبا و خاص به نمای ساختمان خواهد داد. نمای مدرن ساختمان برخلاف طراحی سنتی بر “عدم تقارن عمدی” تمرکز دارد و طرح های انتزاعی ایجاد می کند. در طراحی نمای مدرن از زوایا و خطوط عمودی و افقی خاص و زاویه دار استفاده می شود.

ویژگی های نمای مدرن ساختمان

  • سادگی در فرم و ظاهر، عملکردی بودن و کارایی
  • حذف جزئیات و تزئینات اضافی و کاهش تجملاتی بودن
  • استفاده از مصالح نوین و سنتی و ترکیب آن ها (مصالحی مانند : کامپوزیت، سنگ، چوب، بتن، شیشه و …)
  • بهره گیری از آخرین تکنولوژی روز در طراحی مصالح و روش های اجرا و ساخت
  • اقتصادی بودن و تناسب با بودجه ی کارفرما که در مقابل هزینه های ساختمانی بسیار چشمگیر است.
نمای مدرن
نمای مدرن ساختمان

عوامل تاثیرگذار در نماسازی مدرن

  • نوع کاربری ساختمان (اداری، تجاری، مسکونی، فرهنگی و …)
  • مصالح در دسترس معمار، سازنده و کارفرما
  • میزان بودجه کارفرما و توان مالی
  • توجه به اصول زیبایی شناسی نما
  • و …

تفاوت سبک نمای مدرن و کلاسیک

تفاوت سبک نمای مدرن و کلاسیک بسیار مشهود است و تشخیص این دو از یکدیگر راحت است. در طراحی نمای مدرن ساختمان از تکنولوژی های بروز استفاده می شود اما در طراحی کلاسیک از یکسری قواعد یکسان پیروی می شود که مصالح جدید و به روز در آن تاثیری ندارد. این دو سبک کاملا متضاد هم هستند که این تفاوت ها شامل رنگ، مصالح، نوع اجرا، فرم طراح نما و … می باشد.

  • مصالح مورد استفاده در نمای کلاسیک یک الی دو متریال متفاوت است. اما در اجرای نمای مدن حداقل چهار متریال متفاوت می توان استفاده کرد.
  • در نمای کلاسیک معمولا از رنگ های روشن مانند سفید، کرم، شیری، نباتی استفاده می شود. اما در نمای مدرن محدودیتی در استفاده از پالت رنگی خاصی وجود ندارد و این رنگ ها معمولا : بژ، مشکی، سفید، شیری، قهوه ای و … می باشد.
  • در بحث تفاوت قیمت، نمای کلاسیک یا نمای رومی هزینه ی بیشتری نسبت به نمای مدرن دارد. اما لازم به ذکر است که طراحی نما به سبک مدرن هم بسته به نوع طرح و مصالح استفاده شده متغیر است.
  • در نمای سبک مدرن معمولا از شیشه و فولاد به طور گسترده استفاده می شود اما در نما ساختمان کلاسیک بیشتر از سنگ و آجر و چوب و … بهره می برند.

طراحی نمای کلاسیک

مهم ترین اصول طراحی سبک کلاسیک عبارتند از:

  • نمای ساختمان های با طراحی کلاسیک معمولا متقارن و دارای تناسب هستند و عناصری مانند ستون ها و پنجره هایی با فاصله مساوی دارند.
  • وجود ایوان جلویی و قرار گیری درب ورودی معمولا در مرکز خانه
  • وجود نقوش تزئینی در ساختمان و جزئیات زیاد
  • استفاده از قوس در بعضی از موارد
نمای کلاسیک
نمای کلاسیک

طراحی نمای مدرن ساختمان نمای مدرن

طراحی نمای مدرن ساختمان برخلاف سبک کلاسیک بر عملکرد و سادگی بیشتر از تزئینات تاکید دارد. این سبک کلاسیک بر عملکرد و یک سادگی بیش از تزئینات تاکید دارد. این سبک از طراحی شامل خطوط تیز و تمیز است و از خانه هایی شلوغ و پرکار فاصله گرفته است. برخی از ویژگی های طراحی به سبک مدرن به شرح زیر است.

  • خطوط تمیز با بافتی صاف و یکدست
  • استفاده از مصالح ساختمانی مدرن و سنتی (مانند: فولاد، آهن، شیشه، چوب، سنگ بتن و …)
  • ارتباط با محیط بیرون و در نظر گرفتن فضای اطراف
  • ایجادطرح های نامتقارن بدون هرگونه تزئین اضافی
  • سقف های ساده و عناصر نما در زاویه ۹۰ درجه نسبت به یکدیگر قرار دارند.
  • پنجره های بزرگ اغلب به شکل مستطیلی و به صورت نامتقارن
نما ویلا مدرن
نما ویلا مدرن

نمای مدرن ویلا ( نما ویلا مدرن )

نمای مدرن ویلا یکی از مهم ترین بخش های آن است. در واقع نمای ویلا ارتباط مستقیمی با اقلیم و موقعیت جغرافیایی آن سازه دارد. چنانچه طراحی نمای مدرن توسط معماران و طراحان برتر باشد شاهد بهترین طراحی و اجرا خواهید بود. از این رو توصیه می شود قبل از هرچیزی یک طراح و سازنده خوب برای نمای مدرن انتخاب کنید. ویلاهای مدرن به دلیل اشکال فانتزی و خلاقانه، ظاهری بروز دارند و در طراحی آنها از پنجره های بزرگ جهت استفاده حداکثری از منظره بیرون استفاده می شود. با طراحی مدرن ویلا ارزش مالی ویلا افزایش پیدا می کند.

نما ویلا مدرن
نما ویلا مدرن

نما ساختمان مدرن ( نما مدرن آپارتمان )

زمانی که وارد یک کوچه یا خیابان می شوید اولین چیزی که توجهتان را جلب می کند نمای ساختمان هاست و چنانچه نمای یک ساختمان زیباتر و جذاب تر از بقیه باشد به نظرتان متفاوت تر و دلنشین تر است به همین دلیل طراحی نمای ساختمان مدرن اولین چیزی است که افراد به آن توجه بسیار دارند. اجرای نمای مدرن برای آپارتمان ها دست شما را برای طراحی بازتر می کند. زیرا ساختمان شما ارتفاع بیشتری دارد و سطح بیشتری برای مانور و طراحی دارید و همچنین می توانید درصد بیشتری از رنگ تیره استفاده کنید اما نمیتوانید زیاده روی کنید. زیرا هم زیبایی کار را کاهش می دهد و هم ضوابط شهرداری را زیر پا می گذارد.

بیشتر بخوانید: شیشه بالکن

نما ساختمان مدرن
نمای مدرن ساختمان

پرطرفدارترین متریال نمای مدرن ساختمان

یکی از پرطرفدارترین متریال های طراحی نمای مدرن مانند نمای مینیمال و شیشه است. در ادامه به دلایل محبوبیت متریال شیشه در نمای مدرن می پردازیم.

  • ایجاد زاویه دید گسترده
  • سادگی و در عین حال ظاهر چشمگیر
  • افزایش نور طبیعی به محیط داخل و فضای داخلی روشن
  • صرفه جویی در مصرف انرژی

روش های اجرای نمای شیشه ای مدرن

نمای دو طبقه مدرن

تعداد گسترده ای از نمای دو طبقه مدرن وجود دارند که دارای یک بخش کنسولی در طبقه دوم می باشد. از مزیت های کنسول این است که می توان یک اتاق اضافی به خانه اضافه کرد که از جلوی خانه بیرون زده است. در برخی از خانه های ویلایی بخشی از خانه را با اختلاف سطح می سازند تا فضایی برای پارکینگ یا انبار داشته باشند. نمای مدرن برای چنین ساختمان هایی نیز کاربرد دارد.

نمای مدرن ساختمان

مصالح مورد استفاده در نمای مدرن ساختمان

جهت اجرای نمای ساختمان مدرن از متریال و مصالح نسبتا جدیدی استفاده می شود که عبارتند از : شیشه، فلز، کامپوزیت، چوب، ترمووود، سیمان، سنگ، سرامیک آجر، مونولیت، فایبرسمنت، شسته و …

نمای فلزی مدرن

در گذشته نمای فلزی مدرن برای ساختمان های صنعتی و یا چند قسمتی استفاده می شد. اما امروزه در شهرها و مناطق پیشرفته از این متریال در فضاهای مسکونی هم استفاده می شود و رواج پیدا کرده است. لایه های نازک، موج دار و ضد زنگ که می توانند با مصالحی همچون چوب، بتن، گچ و یا سنگ ترکیب شوند.

نمای فلزی
نمای فلزی

نمای چوبی یا ترمووود

چوب عنصری زیبا و با کیفیت است و حس گرما و نوستالژیک بودن در طبیعت را تداعی می کند. فراورده هایی مانند ترمووود و چوب پلاست از مقاومت بالا و زیبایی ظاهری بسیاری برخوردار است. ترمووود که نام دیگر آن چوب نیم سوز است و در برابر هر شرایط جوی مقاوم می باشد.

نمای ترمووود
نمای ترمووود

نمای مدرن کامپوزیت

نمای کامپوزیت قابلیت انعطاف و شکل پذیری بالایی دارد و سطوح صاف ایجاد شده به کمک آن از استحکام خوبی برخوردار است. در رنگ های مختلف در دسترس است و برای کارفرمایانی که عجله دارند به دلیل راحتی کار، سریع تر اجرا می شوند. لازم به ذکر است نمی توان از این متریال تنها در نما استفاده کرد و حتما می بایست آن را در کنار سایر متریال ها استفاده نمود.

نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت

نمای مدرن شیشه ای

متریال شیشه از مصالح محبوب در طراحی نمای ساختمان مدرن است. شیشه را می توان به خوبی با سایر متریال ها ترکیب کرده و نمایی زیبا ساخت. این نما انتخاب خوبی برای علاقه مندان به متریال شیشه و فضای داخلی روشن و نورانی است. معمولا نمای شیشه ای مدرن با ترکیب آلومینیوم ساخته می شود. وقتی به نماهای شیشه ای پیوسته بزرگ فکر می کنیم، اغلب سازه هایی مانند آسمان خراش ها و ساختمان های تجاری به ذهنمان می رسند. با این حال، خانه های مسکونی مدرن به راحتی می توانند نمای شیشه ای داشته باشند. شیشه علاوه بر ایجاد نور و فضای داخلی روشن، همچنین به سازه ظرافت می بخشد و حس تمیزی می دهد.

نمای شیشه ای مدرن
نمای شیشه ای مدرن

نمای سیمانی مدرن

سیمان متریالی است که در مجاورت با هوای آزاد و باد و باران مقاومت بالایی دارد و به همین جهت استفاده از آن به مرور بیشتر شده است، هزینه خرید متریال سیمان برای نما پایین است و این موارد از ویژگی های بسیار خوب نمای سیمانی است. نمای سیمانی در اکثر سازه ها پرکاربرده و فرقی ندارد که نمای یک آپارتمان باشد یا یک ویلا در هر صورت متریال سیمان بسیار کاربرد دارد.

نمای سیمان سفید
نمای سیمان سفید

نمای سنگ مدرن

امروزه در سبک مدرن سنگ طبیعی طرفداران زیادی پیدا کرده، به طوری که در طراحی نمای ویلاها و آپارتمان ها می توان از این متریال بهره برد. این نماها رنگ ها و بافت های متعدد دارند که به سازه ظاهری زیبا و متمایز می بخشد. این متریال اغلب در کشور ما قابل دستررس است و به همین دلیل دست طراحان برای طراحی نما با سنگ آزاد می باشد و می توان به خوبی از این متریال در کنار سایر متریال ها برای نما بهره برد.

همچنین سنگ عایق گرمایشی است و از رطوبت نیز جلوگیری می کند. دوام سنگ بسیار بالاست و تعمیر و نگهداری آن به آسانی انجام می شود.

نمای مدرن سنگ
نمای مدرن سنگ

نمای مدرن جی اف آر سی

نمای جی اف آر سی از جدیدترین بناهایی است که افراد کمی با آن آشنا هستند. همانطور که می دانید بتن ماده ای ترد است، به همین دلیل برای تقویت آن از الیاف شیشه استفاده می کنند که نوعی بتن تقویتی با الیاف شیشه به وجود می آید که به آن GFRC می گویند. استفاده از این متریال نمایی منحصر به فرد را به وجود می آورد.

هزینه اجرای نمای مدرن ساختمان

هزینه اجرای نمای مدرن ساختمان به عوامل متعددی بستگی دارد. برخی از موارد تعیین کننده در قیمت به شرح زیر است.

  • متراژ و مساحت پروژه
  • کیفیت متریال
  • گروه های اجرایی
  • نوع متریال مصرفی
  • سبک اجرای نما

پنجره شهر مجری انواع سازه شیشه ای اعم از نمای کرتین وال، نمای اسپایدر، فریم لس، نرده شیشه ای و … می باشد. چنانچه قصد اجرای نمای مدرن شیشه ای دارید می توانید بها کارشناسان ما در تماس باشید تا به طور کامل راهنماییتان کنند.

منظور از نمای ساختمان مدرن چیست؟

معماری مدرن مبتنی بر فناوری های جدید و نوآورانه در ساخت و ساز (به ویژه استفاده از شیشه، فولاد و بتن) می باشد. این نما از سبک و قوانین خاصی پیروی می کند و معمولا به صورت مینیمالیست می باشد.

چرا ساختمان های مدرن بهتر هستند؟

معماری معاصر اغلب از مصالح ساختمانی از جمله آجر، فلزات، چوب و شیشه مدرن استفاده می کند که به کاهش ردپای کربن شما کمک می کند و به شما امکان می دهد در صورتحساب ها صرفه جویی کنید و مصرف انرژی را کاهش دهید.

امتیاز دهید

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *