قوانین تعویض پنجره ساختمان

قوانین تعویض پنجره ساختمان


گاهی برخی از ساکنان یک آپارتمان تصمیم می گیرند نمای ساختمانی که در آن سکونت دارند مثل درب و پنجره ها را تغییر دهند. در این صورت ابتدا لازم است قوانین تغییر نمای ساختمان و مقررات مربوط به تملک آپارتمان ها نیز رعایت شود. ماده ۹ قانون تملک آپارتمان ها تکلیف تغییر در ظاهر خارجی آپارتمان را روشن کرده است. طبق این قانون : “هر یک از مالکین می توانند با رعایت این قانون و سایر مقررات ساختمانی، عملیاتی را که برای استفاده بهتر از قسمت اختصاصی خود مفید می داند انجام دهد اما هیچ یک از مالکین حق ندارند بدون موافقت اکثریت سایر مالکین، در نمای خارجی یا درب قسمت اختصاصی خود، که در مرئی و منظر است تغییراتی انجام بدهند”. در ادامه به بررسی قوانین تغییر نمای ساختمان قدیمی می پردازیم.

قوانین تغییر نمای ساختمان یا آپارتمان

برای زندگی در آپارتمان قوانین خاصی وجود دارد. به این معنی که هیچ کس نمی تواند به صورت مستقل تصمیم بگیرد بخشی از مشاعات ساختمان را مطابق با سلیقه و نیاز شخصی خود تغییر دهد. در واقع برای ایجاد کوچکترین تغییراتی در قسمت های مشترک یک ساختمان مثل تغییر در نمای ساختمان همه ی سکنه ی آن باید به نقطه نظر مشترک برسند، به این معنی که در طی جلساتی که بین اهالی ساختمان برگزار می شود اکثریت آن ها به تفاهم رسیده و مخالفتی برای این تغییر از جانب هیچ یک از ساکنین وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: نما مدرن آپارتمان

تغییرات در ساختمان چه قوانینی دارد
تغییرات در ساختمان چه قوانینی دارد

قانون جدید نما

برای آشنایی بیشتر با قانون جدید نما و آپارتمان نشینی و شناخت محدوده خصوصی خود، جهت اعمال تغییرات در ساختمان بهتر است که ابتدا، بخش های مختلف و مجزای آن را بشناسید. قسمت های مختلف یک ملک به سه بخش خصوصی، مشترکات و مشاعات تقسیم بندی می شود که در ادامه هر یک را خلاصه توضیح می دهیم.

  • حریم خصوصی
  • مشترکات آپارتمان
  • مشاعات آپارتمان

بیشتر بخوانید: تعویض پنجره

حریم خصوصی

این بخش شامل هر آن چیزی است که در سند مالکیت یک واحد آپارتمان، به صورت کاملا واضح به نام شخص مالک نوشته شده است و بخش خصوصی ساختمان محسوب می شود. مالکان می توانند در حریم شخصی خود، بدون نیاز به کسب اجازه از همسایه ها و البته با رعایت قوانین ( دخل و تصرف در مشترکات یا مشاعات و عدم ایجاد سر و صدای آزار دهنده و هرگونه مزاحمتی) دست به تغییرات مورد نظر خود بزنند.

بخش مشترکات آپارتمان

به قسمت هایی از یک ساختمان (مثل انباری یا پارکینگ مشترک) که بین دو یا چند واحد به صورت اشتراکی قرار دارد و در سند نیز ثبت شده است، “قسمت مشترکات” نامیده می شود. مشخص است که در این قسمت ها، هرگونه تغییری مستلزم توافق مالکین موردنظر و جلب رضایت آنهاست.

بخش مشاعات آپارتمان

قسمت هایی از یک ساختمان که همه مالکان در آن سهیم هستند و به عنوان مشاعات در سند آن ها به ثبت رسیده، مشاعات ساختمان می گویند. در واقع هرگونه استفاده یا تغییری در این قسمت ها، نیاز به رضایت و توافق تمام مالکان دارد.

بیشتر بخوانید: نمای شیشه ای کرتین وال

قوانین تغییر در نمای ساختمان
قوانین تغییر نمای ساختمان قدیمی

مقررات نمای ساختمان

طبق قانون تملک آپارتمان ها، هیچ یک از ساکنان و مالکان یک ملک، اجازه ایجاد تغییرات در قسمت مشاعات ساختمان از جمله نمای خارجی یا درب ورودی که از بیرون قابل مشاهده است را بدون اطلاع و موافقت همه ساکنان ساختمان ندارند. از سوی دیگر بحث زیبایی نمای ساختمان و شهر مطرح می شود که جزو مواردی است که به رضایت همسایگان مربوط نمی شود. زیرا تغییر در هر بخشی از ملک بدون هماهنگی با قسمت های دیگر، هماهنگی و توازن آن را از بین می برد. برای مثال یک آپارتمان چهار طبقه در نظر بگیرید، حال اگر هر یک از این پنجره ها رنگ متفاوتی داشته و یا برخی دارای حفاظ و بعضی دیگر فاقد آن باشد، بیشترین چیزی که با دیدن آن جلب توجه می کند عدم هماهنگی و یک ساختمان با ظاهر نا زیبا است.

بناببراین مقررات نمای ساختمان با دو هدف “زیبایی شهر” و “رضایت همه اعضای ساختمان” وضع شده است.

قوانین تعویض پنجره ساختمان

کسی نمی تواند پنجره واحد خود را که در نمای ساختمان است با پنجره ای غیر مشابه تعویض کند. چنانچه پنجره جدید مشابه پنجره قدیمی (نه دقیقا به همان شکل) باشد، تعویض پنجره قدیمی بدون ایراد است. همچنین مالک یک واحد بدون کسب موافقت اکثریت مالکان حق ندارد رنگ شیشه پنجره های خود را دودی ، رفلکس و … کند. اما با توافق اکثریت مالکین، ایجاد تغییرات در نما ممکن می باشد.

قوانین تغییر نمای آپارتمان
قوانین تغییر نمای آپارتمان

مراحل تغییر در نمای ساختمان به صورت قانونی

  • کسب اجازه و هماهنگی با تمام مالکین ساختمان
  • دریافت مجوز از شهرداری بابت متریال قابل استفاده در نمای جدید ملک
  • ارائه نقشه و طرح نمای جدید به دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری
  • کسب تاییدیه از کمسیون های مربوط در شهرداری بابت نقشه
  • دریافت مجوز ترمیم ساختمان از شهرداری و شروع به اعمال تغییرات، متناسب با جواز

موارد ممنوع در تغییر نمای خارجی آپارتمان

  • قرار دادن و یا تغییر حفاظ پنجره های راهرو و یا واحد شخصی
  • تغییر رنگ پنجره ها (واحد و راهرو) و در برای مختلف آپارتمان (درب ورودی،واحدها و انباری)
  • قراردادن هرگونه تابلو، بنر و هرگونه تبلیغاتی روی درب و دیوارهای بیرونی واحد مسکونی
  • اعمال هرگونه تغییر روی سر در اصلی ساختمان

شرکت پنجره شهر تولید و عرضه کننده انواع درب و پنجره دوجداره آلومینیوم و upvc، توری پلیسه، پرده های مدرن و … می باشد جهت سفارش محصولات و یا مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *