کاربرد شیشه در دکوراسیون


شیشه یکی از مصالح پرطرفدار و پرکاربرد در طراحی داخلی می باشد که علاوه بر زیبایی دارای تنوع بالایی است و به علت ویژگی های منحصر به فرد خود جذابیت محیط را چندین برابر می کند. امروزه با پیشرفت روزافزون در معماری، کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی بسیار افزایش یافته است. این عنصر پرمصرف با کاربرد فراوان در طراحی داخلی تاثیر بسیاری در ایجاد فضایی دلباز و زیبا می گذارد. شیشه نماد شفافیت، روشنی و ظرافت است. خانه هایی که در طراحی آن ها از شیشه استفاده می شود، از آن چه که هستند بسیار دلبازتر و روشن تر به نظر می رسند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم از شیشه برای طراحی داخلی فضاهای کوچک استفاده کنید.

کاربرد شیشه در طراحی ساختمان

شیشه یکی از با شکوه ترین متریال در طراحی دکوراسیون داخلی است. با توجه به ویژگی های شیشه در زیبایی و عبور نور از خود، از گذشته تا کنون جهت طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده می شود. از کاربردهای شیشه می توان به استفاده در حمام، نرده شیشه ای، سقف و کف شیشه ای، ویترین، بالکن و … اشاره کرد. شیشه به عنوان یک متریال زیبا و شفاف این قابلیت را دارد تا فضای سنگینی که به خاطر مصالح ایجاد شده به راحتی سبک کند و همچنین محیط اطراف را بزرگتر نشان دهد. در ادامه با برخی کاربرد آن ها در طراحی داخلی بیشتر آشنا می شویم.

درب شیشه ای

از کاربردهای اولیه شیشه، استفاده از آن در تولید و اجرای درب بوده که یک انتخاب مناسب جهت بزرگتر شدن فضا می شود و همچنین توجه اطرافیان را به سوی خود جلب می کند. درب های شیشه ای به دلیل تنوع در طرح و مدل،ظرافت و شفافیت بالا، بسیار موردتوجه معماران و طراحان قرار گرفته است. این درب ها با حداقل اجزای نگهدارنده و یراق آلات مینیمال موردی بسیار مهم در معماری مدرن می باشد. این درب ها را می توان به عنوان درب حمام و سرویس، درب بالکن و تراس، درب پارتیشن شیشه ای، درب مغازه و فروشگاه و … به کار برد.

نرده شیشه ای

از دیگر کاربردهای شیشه استفاده از نرده شیشه ای راه پله، تراس و بالکن و اطراف استخر است. این نرده ها از شیشه های نشکن مانند شیشه سکوریت و یا شیشه لمینت ساخته شده و توسط پایه ها و یراق های استیل یا آلومینیومی در جای خود ثابت می گردد. نرده شیشه ای علاوه بر جلوه بصری که دارد به علت خاصیت ذاتی و شفاف بودن مانعی در دید کاربر برای مشاهده مناظر بیرون ایجاد نمی کند. امروزه افراد علاوه بر زیبایی داخلی منازل به نمای خارجی ساختمان نیز توجه می کنند و زیبایی محیط بیرون نیز برایشان حائز اهمیت است. نرده های شیشه ای انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع کاربری و محل نصب می توان از آن ها بهره برد.

بیشتر بخوانید: تفاوت شیشه لمینت و سکوریت

پارتیشن شیشه ای

پارتیشن شیشه ای جهت جداسازی و تفکیک فضای داخلی منازل و ادارات به کار می رود و بهترین جایگزین برای دیوارهای آجری در طراحی و دکوراسیون داخلی می باشد. این پارتیشن ها به راحتی نور را از خود عبور داده و فضای محیط را دلبازتر می کنند. پارتیشن های شیشه ای در انواع مختلفی وجود دارند که با توجه به محل نصب و کارایی که دارند می توان از یکی از مدل ها بهره برد. با استفاده از این نوع پارتیشن ها می توان فضا را بزرگتر نشان داد، زیرا در عین جداسازی دو فضا ارتباط آن ها تا حد زیادی حفظ شده و عملا خردشدن فضا صورت نمی گیرد.

بیشتر بخوانید: انواع درب پارتیشن شیشه ای

پله شیشه ای

پلکان می توانند به جای تشکیل دادن یک حجم صلب و سنگین که قسمت بزرگی از فضا را اشغال می کند، از صفحات سبک و شفاف پله شیشه ای طراحی شوند. چنین راه پله ای می تواند بسیار ظریف، زیبا و متفاوت باشد و به فردی که روی سطح آن قدم می گذارد احساس سبکی و معلق را القا کند. این نوع طراحی راه پله بسیار زیباتر از انواع دیگر به نظر می رسد و در نوع خود خاص و خیره کننده است.

پله شیشه ای
کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی

کابین دوش شیشه ای

حمام شیشه ای و دیوایدر شیشه ای حمام از مدرن ترین کاربردهای شیشه در طراحی و معماری داخلی ساختمان های مسکونی، ویلاها و هتل ها می باشند. شیشه حمام باید از جنس سکوریت و یا لمینت باشد تا مقاومت کافی در برابر تغییرات دمایی داشته باشد، این شیشه ها از استحکام بالایی برخوردارند و در صورت شکسته شدن به قطعات ریز تبدیل می شوند که قابلیت برندگی ندارند.

شیشه حمام بر زیبایی که در منازل ایجاد می کند، کاربرد اصلی آن به عنوان تفکیک محل استحمام از سایر نقاط سرویس بهداشتی می باشد. حمام های شیشه ای می توانند دارای درب و یا بدون درب باشد، درب حمام شیشه ای می تواند به صورت ریلی و یا لولایی باشد. اکثرا درب شیشه ای کشویی را به دلیل اشغال فضای کمتر انتخاب کنند، اما اگر عرض حمام موردنظر کم باشد باید از درب شیشه ای لولایی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: مزایای کابین دوش شیشه ای بدون فریم

سقف شیشه ای

سقف شیشه ای امروزه یکی از شیک ترین المان ها در دکوراسیون داخلی به شمار می روند. این سازه معمولا در فضاهایی که نیاز به نور بیشتری دارند مورد استفاده قرار می گیرند. سقف های شیشه ای با توجه به مساحت و ابعاد محل پروژه به دو دسته ی سقف شیشه ای ثابت و متحرک تقسیم بندی می شوند.

سقف شیشه ای ثابت به صورت یکپارچه نصب می شود و جهت عبور نور به داخل ساختمان کاربرد دارند، اما سقف شیشه ای متحرک به صورت بازشو می باشد و جهت تهویه نیز کاربرد دارد. حرکت سقف متحرک می تواند به صورت دستی و یا توسط موتورهای الکترونیکی باشد. جهت ساخت سقف شیشه ای می بایست از شیشه های سکوریت و لمینت استفاده کرد که مقاومت بالایی در برابر فشار و تغییرات دمایی دارند. آب بندی سقف های شیشه ای از اهمیت بالایی برخوردار می باشند چرا که این سقف ها مدام در معرض بارش برف و باران قرار دارند و باید به صورت کامل و دقیق درزگیری شوند.

کف شیشه ای

از محصولات شیشه ای دیگر که امروزه در منازل، رستوران، کافی شاپ و موزه ها بسیار رواج پیدا کرده است می توان به کف شیشه ای اشاره کرد. این کفپوش ها با وجود ساخته شدن از شیشه، اما بسیار محکم و مقاوم هستند و می توانند زیبایی و جذابیت بی نطیری را به دکوراسیون یک فضا دهند.

بالکن شیشه ای

بالکن شیشه ای از دیگر کاربردهای شیشه در صنعت ساختمان می باشد. بالکن شیشه ای به عنوان نمای خارجی در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب افراد جهت جلوگیری از ورود برودت و بارش برف و باران به داخل بالکن استفاده می کنند. شیشه بالکن به دو صورت ثابت و متحرک وجود دارند. چنانچه از نوع ثابت استفاده کنید از تمام مزایای آن بهره مند می شوید، ققط در فصول گرم سال دیگر قادر به استفاده از هوای بیرون نمی باشید. اما این امکان در شیشه بالکنی تاشو مهیا می باشد و شما می توانید در صورت نیاز شیشه های تاشو را به یک سمت جمع کنید، در این حالت شیشه ها درون ریل به حالت عمودی قرار می گیرد و با فشار دست به سمت پنل ثابت حرکت می کنند و روی آن قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید : قیمت سقف متحرک استخر

بلوک شیشه ای

از دیگر کاربردهای شیشه بلوک های شیشه ای است که می توان در حدفاصل دو فضا استفاده نمود. این بلوک ها در مقایسه با پارتیشن های شیشه ای نه تنها به جداسازی دو فضا کمک کرده و نور را از خود عبور می دهند، بلکه حافظ حریم خصوصی همچنین شما می توانید جهت جداسازی هم خواهند بود. حمام اتاق مستر از فضای بیرون از این بلوک ها استفاده کرده و امکان دیده شدن داخل خمام را کاهش دهید. امروزه استفاده از این بلوک ها محبوبیت زیادی پیدا کرده است و زیبایی آن ها به عنوان یک امتیاز در طراحی دکوراسیون محسوب می شود.

گلخانه شیشه ای

امروزه گلخانه شیشه ای داخل منزل که سازه هایی با تکنولوژی بالا، بسیار مستحکم و مطابق با جدیدترین استانداردهای روز اروپا می باشند، به روزترین نوع سازه گلخانه در دنیا به شمار می روند. در واقع درون این پارتیشن ها میتوان با روش های منطقی و به روز، گل هایی به سبک زندگی شیشه ایی (اتاق تراریوم) کاشت. باکس های گل شیشه ایی چیزی شبیه به تراریوم می باشد. درواقع تراریوم، گلخانه ایی در مقیاس کوچک است. در حالت کلی دو نوع تراریوم داریم: تراریوم بسته و باز. تراریوم‌های بسته درپوش‌دارند، اما دهانه تراریوم‌های باز هیچ درپوشی ندارد.

اتاق تراریوم

مزایای کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی

  • بهره وری انرژی
  • شفافیت و نورپردازی طبیعی
  • بزرگتر نشان دادن فضا
  • ایمنی و مقاومت بالا
  • زیبایی و جذابیت ظاهری
  • تنوع در طرح و رنگ و مدل
  • مناسب برای تمامی سلیقه ها
  • کاهش وزن نهایی ساختمان
  • سرعت نصب بالا
  • و …
کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی
کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی

انواع شیشه در طراحی داخلی

بیشتر بخوانید : انواع شیشه و کاربرد آن

کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی

ویدئو بخشی از کاربرد شیشه

اگر قصد دارید در خانه یا محل کار خود سازه های شیشه ای نصب کنید و برای انتخاب نوع و مدل آن تردید دارید، می‌توانید از مشاوره و راهنمایی متخصصان شرکت تولید و فروش درب و پنجره دوجداره پنجره شهر بهره گیرید.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *